کلیات گیاه شناسی

آووکادو درختی است که ارتفاع آن به حدود ۶ متر می رسد و درقسمت های گرم آمریکا و برزیل و غرب هندوستان پرورش می یابد . منشاء آووکادو آمریکای جنوبی بوده که از آنجا به نواحی دیگر دنیا راه یافته است . برگهای این درخت ضخیم و سبز و گلهای آن کوچک و سبز رنگ است . میوه آن مانند گلابی و درای پوستی سخت برنگ سبز تیره و یا سیاه است در حدود ۴۰۰ نوع مختلف آووکادو وجود دارد که بعضی از آنها درای پوست صاف و سبز رنگ بوده ولی پوست برخی از آنها سیاه و خشن است / مدرکی در دست است که نشان می دهد مایاها و اینکاها از این میوه استفاده می کرده اند .

 

ترکیبات شیمیایی:

آووکادو چرب است و درای اسیدهای آمینه مختلف مانند سیستین Cystine تریپتوفان Tryptophane و تیروسین Tyrosine می باشد . در تحقیقات جدیدی که انجام شده وجود چند نوع آنتی بیوتیک در آووکادو ثابت شده است .

دانه گیاه درای مقدار کمی ( در حدود ۲ درصد ) روغن است . این روغن غلیظ و سفت و به رنگ زرد مایل به سبز بوده که درای بو و طعمی مطبوع است .

روغن دانه آووکادو درای حدود ۷ درصد روغن های اشباع شده مانند اسید پالمتیک Palmitic و اسید استئاریک Steraric Acid اسید آراشیدیک Arachidic Acid ، اسید میریستیک Myristic Acid و در حدود ۸۰ درصد روغن های اشباع نشده مانند اسید اولئیک Oleic Acid و اسید لینولئیک Linoleic Acid می باشد .

آووکادو چرب است و درای اسیدهای آمینه مختلف مانند سیستین Cystine تریپتوفان Tryptophane و تیروسین Tyrosine می باشد . در تحقیقات جدیدی که انجام شده وجود چند نوع آنتی بیوتیک در آووکادو ثابت شده است .

ارزش غذایی

مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۶۷۰ کیلوژول (۱۶۰ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها ۸٫۵۳ g
قندها ۰٫۶۶ g
فیبر ۶٫۷ g
چربی ۱۴٫۶۶ g
چربی اشباع ۲٫۱۳ g
چربی تک‌اشباع‌نشده ۹٫۸۰ g
چربی چنداشباع‌نشده ۱٫۸۲ g
پروتئین ۲ g
آب ۷۳٫۲۳ g
ویتامین آی معادل ۷ میکروگرم (۱٪)
– بتاکاروتن ۶۲ میکروگرم (۱٪)
– لوتئین و زآکسانتین ۲۷۱ μg
تیامین (ویتامین ب۱) ۰٫۰۶۷ میلی‌گرم (۵٪)
ریبوفلاوین (ویتامین ب۲) ۰٫۱۳ میلی‌گرم (۹٪)
نیاسین (ویتامین ب۳) ۱٫۷۳۸ میلی‌گرم (۱۲٪)
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۱٫۳۸۹ میلی‌گرم (۲۸٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۲۵۷ میلی‌گرم (۲۰٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۸۱ میکروگرم (۲۰٪)
ویتامین C ۱۰ میلی‌گرم (۱۷٪)
ویتامین E ۲٫۰۷ میلی‌گرم (۱۴٪)
ویتامین K ۲۱ میکروگرم (۲۰٪)
کلسیم ۱۲ میلی‌گرم (۱٪)
آهن ۰٫۵۵ میلی‌گرم (۴٪)
منیزیم ۲۹ میلی‌گرم (۸٪)
منگنز ۰٫۱۴۲ میلی‌گرم (۷٪)
فسفر ۵۲ میلی‌گرم (۷٪)
پتاسیم ۴۸۵ میلی‌گرم (۱۰٪)
سدیم ۷ میلی‌گرم (۰٪)
روی ۰٫۶۴ میلی‌گرم (۶٪)
فلورید ۷ µg

هسته آووکادو

دکتر سلام:آووکادو  جزو سالمترین مواد غذایی شناخته شده است. خوردن  آووکادو فیبر مورد نیاز بدن را تامین میکند. در مقایسه با دیگر میوه ها و سبزیجات،  آنتی اکسیدانش بیشتر است.این یک واقعیت شگفت آور است که  فقط   در پوست و گوشت آووکادو  ۳۰٪  آنتی اکسیدان  و ۷۰٪  در دانه آن  است.این آنتی اکسیدان  کلسترول را کاهش داده  و از انواع بیماری ها به ویژه بیماری های قلبی پیشگیری میکند.  همچنین بیماری های التهابی را کاهش می دهد و  تورم در دستگاه گوارش را درمان میکند. از آنجا که آووکادو سرشار از فیبر است می تواند در پیشگیری یا رفع یبوست کمک کند


ترکیب فنولیک آنتی اکسیدانی موجود در دانه  آووکادو به تسکین درد  معده  کمک میکند چون خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتری دارد .آنتی اکسیدان مهم دیگر شناخته شده  فلاونول  است که در هسته آووکادو وجودد دارد  این آنتی اکسیدان  با سرطان مبارزه میکند. بنابراین، دانه آووکادو  برای افراد مبتلا به سرطان موثر است  است چرا که سرشار از فلاونول است.اگر  سیستم ایمنی ضعیف دارید  و اغلب سرما خورده و به آنفولانزا مبتلا می شوید،  دانه آووکادو در رژیم غذایی خودبگنجانید. مصرف دانه آووکادو  سیستم ایمنی بدن   را تقویت میکند
دلایل اساسی ابتلا به  سرطان و پیری زود رس رادیکال های آزاد است. دانه آووکادو می تواند با این رادیکالهای آزاد مبارزه کند . داشتن توانایی برای بازسازی کلاژن در زیر پوست، می تواند انسان را جوان و شاداب   پر انرژی تر  کند  و انسان بدنش درد نمی گیرد،در پبشگیری از درد مفاصل و بیماری های استخوان تیز موثر است
از دست دادن وزن و کاهش سطح قند خون دو مزیت دیگر  این هسته است.

چگونه از هسته آووکادو استفاده کنیم

اگر آووکادو رسیده است به آسانی باز خواهد شد. فقط یک چاقو را  به صورت عمودی از هر دو طرف قرار دهید. از دانه آن اسموتی درست کنید آن را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و  با چکش بزنید. سپس   به همراه مواد دیگر مانند اسفناج، موز  و… در مخلوط کن ریخته و اسموتی درست کنید
 فراموش نکنید که مقداری هم آب بریزید.

 

خواص داروئی:

۱-جوشانده برگهای آووکادو قاعده آور است .

۲-آووکادو تقویت کننده معده است .

۳-نفخ و گاز معده را از بین می برد .

۴-برای درمان یرقان مفید است .

۵-جوشانده برگهای آووکادو اسهال خونی را برطرف می کند .

۶-آووکادو تقویت کننده بدن است .

۷-آووکادو رشد بچه ها را جلو می اندازد زیرا درای مواد معدنی بسیاری است .

۸-آووکادو خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید از آو وکادو استفاده کنند .

۹-آووکادو بدن را قلیایی کرده و تمیز می کند .

۱۰-چون آووکادو شکر و مواد نشاسته ای کمی درد برای آنهایی که بیماری قند دارند نیز مناسب است .

۱۱-برای دوره نقاهت به مریض آووکادو بدهید . ضعف عمومی را برطرف می کند .

۱۲-خستگی را برطرف می کند .

۱۳-ناراحتی روده و معده را معالجه می کند .

۱۴-بیخوابی را درمان می کند زیرا درای تریپتوفان است . اگر به کم خونی دچار هستید حتما با شام خود آووکادو بخورید .

۱۵-برای درست کردن سس سالاد از آووکادو استفاده کنید .

 

روغن آووکادو

روغن آووکادو درای ویتامین های مختلف مانند P ، C، K ، H ، E، D ، B، A می باشد . بنابراین ارزش غذایی زیادی درد .

۱- روغن آووکادو ضد رماتیسم است و اگر مفاصل شما درد می کند آنرا با روغن آووکادو ماساژ دهید .

۲- برای جلوگیری از ریزش مو ، هرشب مقدری از روغن آووکادو را به سر بمالید و صبح بشوئید .

۳- شوره سر را از بین می برد .

۴-برای براق شده موها ، بعد از شستشوی سر چند قطره آووکادو را به موها بمالید .

۵-روغن آووکادو بهترین کرم برای پوست است زیرا به آسانی در پوست نفوذ یم کند و به پوست شادابی می دهد .

 

مضرات آووکادو

حساسیت به لاتکس، موز، گوجه فرنگی، کیوی و یا شاه بلوط، می‌تواند زمینه ساز تاثیر برعکس آووکادو شود. مخصوصا اگر به لاتکس آلرژی دارید، آووکادو را با احتیاط مصرف کنید، چرا که می‌تواند شوک آنافیلاکتیک به بدنتان وارد کند. اگر آووکادو خوردید و دهانتان تورم کرد، کهیر زدید، تنفستان به مشکل خورد، یا در بلعیدن غذاها با مشکل مواجه شدید، سریعا به اورژانس مراجعه کنید. اگر به آووکادو واکنش‌های آلرژیک نشان می‌دهید، دکترتان را در جریان بگذارید تا نوع حساسیت شما را بررسی کند.

منابع:akairan.com,wikipedia.org,hidoctor.ir,healthmag.ir

Scroll Up