تاریخچه توت فرنگی

توت فرنگی میوه ای نسبتاً جدید است که تا ۲۵۰-۳۰۰ سال قبل به این شکل امروزی وجود نداشت و بیشتر موارد استفاده دارویی داشته است. در قرن چهاردهم در فرانسه توت فرنگی های وحشی از جنگل به زمین زراعتی منتقل شد و از آن به عنوان یک گیاه اهلی استفاده گردید. در جنگل های شمال ایران توت فرنگی وحشی به طور فراوان یافت می شود. به نظر می رسد که اولین رقم اصلاح شده در زمان صدارت اتابک اعظم از فرانسه به ایران آمد و به نام اتابکی خوانده شد.

ارزش غذایی

مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۱۳۶ کیلوژول (۳۳ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها ۷٫۶۸ g
قندها ۴٫۸۹ g
فیبر ۲ g
چربی ۰٫۳ g
پروتئین ۰٫۶۷ g
آب ۹۰٫۹۵ g
تیامین (ویتامین ب۱) ۰٫۰۲۴ میلی‌گرم (۲٪)
ریبوفلاوین (ویتامین ب۲) ۰٫۰۲۲ میلی‌گرم (۱٪)
نیاسین (ویتامین ب۳) ۰٫۳۸۶ میلی‌گرم (۳٪)
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۰٫۱۲۵ میلی‌گرم (۳٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۰۴۷ میلی‌گرم (۴٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۲۴ میکروگرم (۶٪)
ویتامین C ۵۸٫۸ میلی‌گرم (۹۸٪)
ویتامین E ۰٫۲۹ میلی‌گرم (۲٪)
ویتامین K ۲٫۲ میکروگرم (۲٪)
کلسیم ۱۶ میلی‌گرم (۲٪)
آهن ۰٫۴۱ میلی‌گرم (۳٪)
منیزیم ۱۳ میلی‌گرم (۴٪)
منگنز ۰٫۳۸۶ میلی‌گرم (۱۹٪)
فسفر ۲۴ میلی‌گرم (۳٪)
پتاسیم ۱۵۳ میلی‌گرم (۳٪)
سدیم ۱ میلی‌گرم (۰٪)
روی ۰٫۱۴ میلی‌گرم (۱٪)
فلورید ۴٫۴ µg

 

خواص توت فرنگی

  • توت فرنگی خواص سبزیجات-خواص میوه ها سبزیجات و سلامت – خوبی از فیبر، ویتامین C، فولات، پتاسیم و آنتی اکسیدان ها می باشد که این مواد مغذی باعث می شوند توت فرنگی بعنوان یک جایگزین شیرین، باعث افزایش سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در کل ارتقاء سلامتی بدن شود.
  • همچنین دارای املاح کلسیم، آهن و فسفر می باشد. از مواد موثر مهم آن می توان تانن، موسیلاژ، قندهای مختلف، سالیسیلات ها و به خصوص اسیدهای میوه را نام برد.
  • توت فرنگی مانند سایر توت ها مثل شاه توت، توت سفید، تمشک و… پاک کننده روده و مثانه است. تحقیقات اخیر نشان داده است، دریافت روزانه یک واحد توت فرنگی باعث افزایش قابل توجهی در مقدار فولات خون شده و نیز فشار خون بالا را کاهش می دهد .
  •  فولات، مقدار هموسیستئین خون را کاهش می دهد. هموسیستئین اسید آمینه ای است که در مقادیر زیاد باعث مسدود شدن رگهای خونی می شود. همچنین توت فرنگی دارای مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها مثل الاژیک اسید و آنتوسیانین(رنگدانه قرمز) است که در پیشگیری از بیماری های قلبی موثرند.
  •  این مطالعات اهمیت مصرف توت فرنگی را در برنامه غذایی بعنوان عامل بهبود عملکرد سیستم قلبی-عروقی نشان می دهد. همچنین مطالعات قبلی نشان داده بود که باعث بهبود عملکرد حافظه و کنترل آرتریت روماتوئید( التهاب مفاصل) می شود.
  • مصرف این میوه علاوه بر وجود انواع ویتامین، املاح و آب که هر کدام اثرات خود را بر بدن اعمال می کنند دارای خاصیت تقویت کننده، ملین و خنک کننده نیز می باشد.
  • توت فرنگی از تصلب شرائین جلوگیری می نماید.
  • توت فرنگی اشتها آور است و ادرار را زیاد می کند.
  • دم کرده برگ توت فرنگی در زیاد کردن ادرار و شیر بانوان مفید است.
  • دم کرده برگ توت فرنگی یا میوه توت فرنگی می تواند نقرس و سنگ های مثانه را معالجه کند.
  • املاح معدنی موجود در توت فرنگی خاصیت مسهلی به آن بخشیده است، زیرا این املاح عضلات روده را به انبساط و انقباض وادار می کند و به همین جهت توت فرنگی برای درمان یبوست مؤثر است.
  • اگر توت فرنگی را له کنید و در آب بریزید، نوشابه ای به دست می آید که برای درمان تب هایی که با بیماریهای التهابی همراه می باشد، بسیار مفید است.
  • توت فرنگی به علت داشتن آهن و ویتامین C در خونسازی بدن مؤثر است.
  • توت فرنگی به علت دارابودن مقادیر کافی کلسیم و فسفر، در رشد و نمو کودکان و نوجوانان ، استحکام دندان ها و ترمیم شکستگی استخوان ها بسیار مؤثر است.
  • توت ‌فرنگی حاوی موادی چون فسفر، کلسیم، منیزم، پتاسیم و مقداری آهن و هیدرات 2 کربن بوده و در بدن تولید انرژی کرده و خستگی را برطرف می‌کند.
  • توت فرنگی به دلیل داشتن ویتامین C ، در درمان بیماری لثه مؤثر بوده و به هضم غذا کمک زیادی می‌کند.
  • دانشجویان و افرادی که تمرینات فکری می‌کنند، بهتر است حتما توت فرنگی میل کنند چرا که خوردن این میوه باعث تامین فسفر مورد نیاز مغزشان میشود.
  • همچنین، توت فرنگی به علت داشتن ویتامین B در کاهش و رفع ترس، عصبانیت، خمودی، اضطراب، هیجان و سستی مؤثرست.
  • توت فرنگی نقش مهمی در خونسازی بدن دارد و از خاصیت ضدعفونی کننده‌ای برخوردارست. علاوه بر اینها خوردن توت فرنگی باعث پاک شدن خون از مواد مضر و زاید مثل اوره، اسیداوریک و چربی می‌شود و نیز درمان کننده نقرس است.
  • ویتامین A موجود در توت باعث رشد ناخن‌ها و تقویت چشم می‌شود.
  • مصرف روزانه 5 واحد میوه و سبزی، احتمال ابتلاء به سرطان را کاهش می دهد.
  • مطالعات جدید نشان می دهد مصرف روزانه 9 یا 10 واحد میوه و سبزی به همراه 3 واحد لبنیات کم چرب، در کاهش فشار خون بالا بسیار مؤثر است.
  • مواد قندی ان از نوع لولوز استکه برای اشخاصی که بیماری قند دارند بسار خوب است . یک قاشق سوپ خوری توت فرنگی جنگلی را اگر در مقداری خامه تازه مخلوط کنید، برای اشخاصی که مرض قند دارند د سری عالی خواهد بود.
  • توت فرنگی به مقدار زیادی اسید سالسیلیک در خود در خود نهفته دارد که بر روی کبد کیسه مثانه و کلیه ها ومفاصل عمل قابل توجهی دارد .به همین علت است که ان را برای بیمارانی که مبتلا به رماتیسم ، نقرس ، سنگ کلیه ، مسمومیت ، درد کبد و یا کسانی که صفراوی ودموی می باشند تجویز می نمایند.
  • برای رفع کرم روده صبح ناشتا باید نیم کیلو توت فرنگی خورد وتا ظهر هیچ چیز دیگر نخورد .
  • توت فرنگی این خاصیت را دارد که می تواند رسوب دندانها را پاک کند.
  • توت فرنگ سنگین و سقل استو کسانی که معده حساس دارند باید کمی انگور فرنگی به ان افزوده و بعد ان را میل نمایند.زیزا انگور فرنگی دارای اسید پکتیک است و این اسید ترشح عصیر معدی را زیاد کرده ، در نتیجه عمل هضم را آسان میسازد.
  • شیره ی توت فرنگی ضد عفونی کننده میکروب ابرت که تولید تب حصبه را می نماید می باشد.وقتی که توت فرنگی را قطعه قطعه کردید، شیره ان بیرون امد میکروب حصبه را می کشد.
  • اگرتوت فرنگی را بصورت محلول برای شستن صورت مصرف کنند ، چین و چروک پوست را صاف کرده ، برق و جلای خاصی به چهره می بخشد.
  • جوشانده برگهای توت فرنگی با شیرین بیان آسم را تخفیف و تسکین می دهد و ریشه ان به مقدار بیست گرم در یک لیتر اب برای اسهال کودکان مفید است .
  • خوردن این میوه ترشی خون را از بین میبرد و محیط بدن را قلیایی می کند .
  • توت فرنگی مقوی قلب بوده ، التهاب صفرا را خاموش می کند و بهترین صفرابر است.برای مرض قند ، خارش بدن وتنگی نفس و سرفه های خشک مفید بوده و بواسیر را درمان میکند و شباهت زیادی به تمشک دارد.

هشدارهایی درباره توت فرنگی

امروزه، به طور کلی برای پرورش گیاهان از سمومی استفاده می شود که پس از گذشت یک هفته تا 10 روز خود به خود تجزیه می شوند و اگر پس از این مدت میوه خورده شود، دیگر عوارض جانبی را برای مصرف کننده آن باقی نخواهد گذاشت. اما از آن جایی که باغداران برای بیشتر ماندن این میوه در بازار، پیش از برداشت و در زمان عرضه، توت فرنگیی ها را سم پاشی می کنند، این سموم در میوه باقی مانده و در بافت آن نیز نفوذ می کنند و فرصت کافی برای تجزیه نخواهند داشت، به این ترتیب عوارض جبران ناپذیری را برای بدن به همراه می آورند.

حتما می گویید اگر 20 روز طول بکشد تا این میوه بعد از برداشت به دست مصرف کننده برسد، دیگر خبری از این ترکیبات زیانبار نخواهد بود.

باید در جواب به شما بگوییم که: چون این میوه بسیار ظریف بوده و زود فاسد می شود، پس از برداشت نمی توان مدت زیادی آن را نگه داشت، بلکه باید سریعا به فروش رسانید و به دست مصرف کننده رساند. در نتیجه در درازمدت انواع سرطان ها می تواند گریبان مصرف کنندگان این دسته از میوه ها را بگیرد.

نحوه شستشوی توت فرنگی

توت فرنگی را در اب نشوئید، زیرا این عمل سبب می شود که عطر لطیف این میوه ناپدید گردد.زراعت و کشت توت فرنگی احتیاج زیادی به کود انسانی دارد و این کود جنان چه می دانید پر از میکروبهای مختلف است که گاهی میکروب خطر ناک حصبه تیفوئید نیز به وسیله همین کود به میوه چسبیده ، با خوردن آن شخص مبتلا به این بیماری مهلک می گردد.در این مورد باید توت فرنگی را در اب استرلیزه کاملا شستشو داد و بعد ان را قطعه قطعه کرده مدت یک ربع ضد عفونی کرده و بعد کاملا شست و اب کشید.سپس توت فرنگی را که مصون از میکروب است با خیال راحت مصرف نمود.

منابع:akairan.com,wikipedia.org

Scroll Up